16 Kasım 2014 Pazar

Laktik Asit Cilt Bakımı



Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalemde laktik asitle cilt bakımı konusunu inceledim. Makalemi laktik asit nedir , cilt bakımında nasıl kullanılır , sivilcelere iyi gelir mi , cilt lekelerine laktik asit , dudak peelingi nasıl yapılır sorularına cevap aradım. Laktik asit aslında geç keşfedilen fakat etkili bir peeling yöntemidir.Tüm değerli okuyucularımı uyarmak istiyorum tüm peeling uygulamaları gibi dikkatli ve hatta uzman kontrolünde uygulanması gerekmektedir. İyi okumalar.

Cilt Bakımında Laktik Asit Kullanımı


Laktik asit pekçok kozmetik ürünün içerisine ilave edilen bir aha (alfa hidroksi asit) ailesinin en zayıf asididir. Laktik asit piyasada süt asiti (süt peelingi) ve yoğut asidi (yoğurt peelingi) olarak da adlandırılmaktadır. Laktik asitin yapısı gereği yüksek konsantrasyonlarındaki oranı cildi soymaya yararken özellikle %8 e kadar oranlardaki laktik asit cildi nemlendirmeye yarar. Peki laktik asit ciltte hangi amaçlarla kullanılır.

17 Ağustos 2014 Pazar

Laktik Asit

Siz değerli okurlar için laktik asitle ilgili bir araştırma gerçekleştirdim. Nedir şu laktik asit ? Aslında sürekli tükettiğimiz bir şeydir laktik asit. Her yoğurt ve türevi gıda tükettiğimizde laktik asit alıyoruz demektir. Fakat burada bahsettiğim tabi ki yoğurdu alıp yüzümüze sürmek veya uygulama gerçekleştirdiğimiz alana uygulamak değil. Bu nokta da laktik asit nedir , laktik asitin işlevi nedir , nasıl kullanılır sorularına cevap aradım. Laktik asit hakkında kafanızda ki tüm soru işaretlerinize çözüm olacağım. İyi okumalar dilerim.

Laktik Asit Nedir


Son dönemlerde adı sıkça duyulan bir cilt bakım asiti olan laktik asit. AHA (alfa hidroksi asit) gurubunda bulunan diğerlerine nazaran daha zayıf bir asittir. İnternette laktik asitle ilgili arama yaparken çok fazla yanlış bilgiye denk geldik evvela laktik asit glikolik asit gibi bir meyve asidi değil aksine süt asididir. Zaten güzellik merkezi ve kliniklerde laktik asit peelingi yapılırken bu işleme süt peelingi veya yoğurt peelingi denmektedir.

Laktik asit, 1700 lü yılların sonunda keşfedilmiştir. Formülü ( CH3CHOH-COOH )ve kimyasal olarak aalfa hidroksipropanoyik asit olarak adlandırılır. Saf laktik asit şeffaf ve baldan biraz daha az kıvamlı bir üründür. Organik hidroksi asit gurubundadır. Keşfedilmesi 1700'lerin sonunda olsa da üretilmesi yüz yıl sonra yani 1800'lerin sonunda oldu. İlk defa ticari amaçlarla ekşimiş sütten laktik asit sentezlendi. Zaten süt asidi adını da buradan alır. Sütte bulunan laktoz, laktik maya denilen bakteriler tarafından laktik aside dönüştürülür.