2 Ekim 2017 Pazartesi

Laktik Asit Nasıl Kullanılır

laktik asit nasıl kullanılırSiz değerli okurlar için hazırladığım makalede laktik asit nasıl kullanılır konusunu irdeledim. Makalemi ayrıca  laktik asit nedir ,  laktik asit birikmesi nelere yol açar , nasıl kullanılır , kullanım alanları nelerdir, nerelerde kullanılır

sorularıyla destekledim. Şunu da belirtmek istiyorum blogumda laktik asit üzerine ayrı ayrı fakat laktik asit konusunun tamamını incelemeye çalışıyorum. Bu noktada laktik asit formülü nedir , laktik asit ne işe yarar gibi temel soruları atladığımı düşünmeyin diğer makalelerimde elbette bu konulara da değiniyorum. Laktik asit nasıl kullanılır makalem için iyi okumalar dilerim.

Laktik Asit Nasıl Kullanılır?


     Laktik asit arıcılıktan,silaj diye bilinen yazın toplanan otların kışa kadar dayanıklı olması için laktik asitle fermantasyon işlemine ve kozmetik sektöründen birçok sektöre kadar kullanım alanı vardır.

Laktik Asitle Cilt Bakımı

laktik asitli cilt bakımıSiz değerli okurlar için laktik asitle gerçekleştirilen cilt bakımı konusu hakkında bir yazı hazırladım. Öncelikle makaleme kabaca laktik asit nedir sorusuyla giriş yaptım. Şunu belirtmek isterim laktik asit nedir sorusu elbette geçiştirilecek bir soru değil fakat biliyorsunuz ki blogumda bu soruya daha detaylı cevaplar veren yazılarım bulunmaktadır. Ardından esas konuya yani laktik asitle cilt bakımı konusuna değindim.Yazımın sonuna gelirken laktik asitin saymadığım özelliklerine ve etkilerine değindim. İyi okumalar dilerim.


Laktik Asit Nedir?


     Laktik asit, 1780 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedilen, süt ve yoğurttan elde edilen ve glikolik aside oranla daha zayıf bir AHA türevi doğal bir asittir. AHA grubu asitlerin molekül olarak en zayıf asitidir. Formülü CH3CHOH-CHOH olan ve kimya literatüründe alfa hidroksipropanoyik olarak bilinen laktik asit,organik bir hidroksi asittir. Eski zamanlarda eşimiş sütten elde edilmesi sebebiyle süt asidi ya da yoğurt asidi olarak da bilinmektedir. Laktik asidin hem alkol hem asit özelliğ de bulunmaktadır.

Cilt Lekelerine Laktik Asit

cilt lekeleri geçirme laktik asitSiz değerli okurlara cilt lekelerine laktik asit uygulaması nasıl gerçekleşir konusunda gerçekleştirdiğim araştırma yazımı sunuyorum. Hazırladığım makaleyi cilt lekelerine laktik asit nasıl uygulanır sorusuyla meydana getirdim fakat laktik asit nedir , cilt lekesi neden oluşur , nedir , tedavisi , nasıl geçirilir , laktik asit cilt lekesine iyi gelir mi sorularıyla da makalemi destekledim.Laktik asitle uygulanan uygulamalar sayılmakla bitmiyor elbette. Ben bu nokta da en popüler konulardan olan cilt lekelerine laktik asit uygulamasını inceledim. Öncelikle şunu belirtmek isterim makalemi internette bulunun bilgilerden ve bazı uygulama gerçekleştiren insanların beyanlarından doğru oluşturdum. Amacım asla cilt lekelerinize laktik asit uygulayın , şu siteden de laktik asit alın gibi reklam amacı gütmemektedir. Yazımı oluşturma amacım cilt lekelerinin tedavisinde popüler olan lakti

k asit tedavisini enine boyuna incelemek , irdelemek. İyi okumalar dilerim.

Cilt Lekeleri Neden Oluşur?


   Cilt lekeleri, melanin pigmentinin ciltte birikmesiyle oluşmaktadır. Dikkat edilmezse daha geniş alana yayılabilecek ve koyulaşabilecek olan cilt lekeleri çeşitli sebeplerden dolayı oluşmaktadır.

Sivilcelere Laktik Asit

Siz değerli okurlarım için hazırladığım yazı da sivilcelere laktik asit incelememi aktaracağım. Sivilce nedir , laktik asit sivilce geçirir mi , sivilceli bölgeye laktik asit nasıl uygulanır gibi sorularla makalemi destekledim.  Laktik asit bir sürü cilt problemine iyi geldiği gibi sivilcelere de iyi geliyor hatta sivilcelerin kökünü kazıyor. Sivilcelere uygulayacağınız salisilik asit içeren toniği nasıl hazırlayacağınız da yazımın sonunda belirttim. İyi okumalar dilerim.

Sivilce Tedavisinde Laktik Asit Kullanımı


     Süt asiti olarak da bilinen laktik asit cildi nemlendirme,sıkılaşma ve pürüzsüz görünüm yaratma, peeling görevi yaparak cildi ölü hücrelerden arındırma gibi etkilerinin yanı sıra sivilceler üzerinde de tedavi edici etkiye sahiptir. Cilt bakımı için hidroksi asitlerin kullanımı, Cleopatra dönemine kadar dayanmaktadır. Cleopatranın yüzüne ekşimiş süt sürerek güzelliğini koruduğu koruduğu söylenmiştir.

16 Kasım 2014 Pazar

Laktik Asit Cilt Bakımı



Siz değerli okurlarım için hazırladığım makalemde laktik asitle cilt bakımı konusunu inceledim. Makalemi laktik asit nedir , cilt bakımında nasıl kullanılır , sivilcelere iyi gelir mi , cilt lekelerine laktik asit , dudak peelingi nasıl yapılır sorularına cevap aradım. Laktik asit aslında geç keşfedilen fakat etkili bir peeling yöntemidir.Tüm değerli okuyucularımı uyarmak istiyorum tüm peeling uygulamaları gibi dikkatli ve hatta uzman kontrolünde uygulanması gerekmektedir. İyi okumalar.

Cilt Bakımında Laktik Asit Kullanımı


Laktik asit pekçok kozmetik ürünün içerisine ilave edilen bir aha (alfa hidroksi asit) ailesinin en zayıf asididir. Laktik asit piyasada süt asiti (süt peelingi) ve yoğut asidi (yoğurt peelingi) olarak da adlandırılmaktadır. Laktik asitin yapısı gereği yüksek konsantrasyonlarındaki oranı cildi soymaya yararken özellikle %8 e kadar oranlardaki laktik asit cildi nemlendirmeye yarar. Peki laktik asit ciltte hangi amaçlarla kullanılır.

17 Ağustos 2014 Pazar

Laktik Asit

Siz değerli okurlar için laktik asitle ilgili bir araştırma gerçekleştirdim. Nedir şu laktik asit ? Aslında sürekli tükettiğimiz bir şeydir laktik asit. Her yoğurt ve türevi gıda tükettiğimizde laktik asit alıyoruz demektir. Fakat burada bahsettiğim tabi ki yoğurdu alıp yüzümüze sürmek veya uygulama gerçekleştirdiğimiz alana uygulamak değil. Bu nokta da laktik asit nedir , laktik asitin işlevi nedir , nasıl kullanılır sorularına cevap aradım. Laktik asit hakkında kafanızda ki tüm soru işaretlerinize çözüm olacağım. İyi okumalar dilerim.

Laktik Asit Nedir


Son dönemlerde adı sıkça duyulan bir cilt bakım asiti olan laktik asit. AHA (alfa hidroksi asit) gurubunda bulunan diğerlerine nazaran daha zayıf bir asittir. İnternette laktik asitle ilgili arama yaparken çok fazla yanlış bilgiye denk geldik evvela laktik asit glikolik asit gibi bir meyve asidi değil aksine süt asididir. Zaten güzellik merkezi ve kliniklerde laktik asit peelingi yapılırken bu işleme süt peelingi veya yoğurt peelingi denmektedir.

Laktik asit, 1700 lü yılların sonunda keşfedilmiştir. Formülü ( CH3CHOH-COOH )ve kimyasal olarak aalfa hidroksipropanoyik asit olarak adlandırılır. Saf laktik asit şeffaf ve baldan biraz daha az kıvamlı bir üründür. Organik hidroksi asit gurubundadır. Keşfedilmesi 1700'lerin sonunda olsa da üretilmesi yüz yıl sonra yani 1800'lerin sonunda oldu. İlk defa ticari amaçlarla ekşimiş sütten laktik asit sentezlendi. Zaten süt asidi adını da buradan alır. Sütte bulunan laktoz, laktik maya denilen bakteriler tarafından laktik aside dönüştürülür.