16 Kasım 2014 Pazar

Laktik Asit Cilt Bakımı

Cilt Bakımında Laktik Asit Kullanımı


Laktik asit pekçok kozmetik ürünün içerisine ilave edilen bir aha (alfa hidroksi asit) ailesinin en zayıf asididir. Laktik asit piyasada süt asiti (süt peelingi) ve yoğut asidi (yoğurt peelingi) olarak da adlandırılmaktadır. Laktik asitin yapısı gereği yüksek konsantrasyonlarındaki oranı cildi soymaya yararken özellikle %8 e kadar oranlardaki laktik asit cildi nemlendirmeye yarar. Peki laktik asit ciltte hangi amaçlarla kullanılır.